184 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна през изминалата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ Аспарухово са преминали 82 лица за преглед, направени са 77 теста, от които 26 положителни. Насочени са 10 души за рентгенография на бял дроб, един пациент – за хоспитализация.

В ДКЦ III са прегледани общо 68 души с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които 25 са положителни. От насочените 8 лица за рентгенография на бял дроб, от които на 3 е установена пневмония и на 1 бронхит.

През кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са извършени 23 прегледа, направени са 19 антигенни теста, от които 3 положителни.

В ДКЦ „Чайка“ са прегледани 11 души, направени са им тестове, от които един е положителен. Консултирани по телефона са приблизително 43 лица, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях. В ДКЦ I „Света Клементина“, които работят през почивните дни (06.03 – 07.03.2021 г.) няма преминали хора.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *