АФИШ

Под повърхността: Спасяването на коралите – премиера на Discovery

Завладяващ документален филм разкрива красотата и уязвимостта на кораловите рифове

Copyright: WBD/RSG

На 22 април, Деня на Земята, Discovery ще излъчи премиерата на „Под повърхността: Спасяването на коралите“, завладяващ документален филм, който хвърля светлина върху опустошителното въздействие на изменението на климата върху кораловите рифове и подчертава тяхната жизненоважна роля за екосистемата на планетата.

Филмът е плод на сътрудничеството между Warner Bros. Discovery (WBD) и Red Sea Global (RSG) и е продуциран от носителя на BAFTA компания Park Village. Режисьор е Иън Дери, носител на Emmy® и номиниран за BAFTA британски режисьор.

Пътешествие в дълбините на Червено море

Зрителите ще се отправят на необикновено пътешествие до дълбините на Червено море заедно със Салма Шaкeр, умел свободен гмуркач от Саудитска Арабия. Тя ще ни разкрие невероятната красота на неоткритите рифове и ще ни запознае с новаторската работа на учените от Red Sea Global и Университета за наука и технологии „Крал Абдула“.

Защо кораловите рифове са от значение?

Филмът ще ни покаже защо кораловите рифове са от съществено значение за здравето на океаните и за цялата планета. Ще разберем как изменението на климата, замърсяването и прекомерният риболов водят до тяхното изчезване с тревожна скорост.

Надежда за бъдещето

Въпреки мрачните прогнози, „Под повърхността: Спасяването на коралите“ предлага и лъч надежда. Ще се запознаем с вдъхновяващи истории за хора и организации, които се борят за опазването на кораловите рифове по целия свят. Ще научим за иновативни методи за реставрация и за това как всеки от нас може да допринесе за защитата на тези ценни екосистеми.

Не пропускайте премиерата на „Под повърхността: Спасяването на коралите“ на 22 април от 20:00 ч. по Discovery!

Сподели: