ЛЮБОПИТНОТО

Средният размер на пениса се е увеличил с 25% за 30 години, според проучване

Има проучване, публикувано в The World Journal of Men's Health, което показва, че средната дължина на пениса в еректирало състояние се е увеличила

Има проучване, публикувано в The World Journal of Men’s Health, което показва, че средната дължина на пениса в еректирало състояние се е увеличила с 24% за 29 години.

Изследователите анализират данни от 75 проучвания, включващи 55 761 мъже, и установяват, че средната дължина на пениса в ерекция е нараснала от 12,93 см през 1992 г. до 16,17 см през 2021 г.

Важно е обаче да се отбележи, че това проучване има някои ограничения. Например, данните идват от различни страни и може да не са представителни за световното население.

Освен това методите на измерване варират в различните проучвания, което може да повлияе на резултатите.

Въпреки тези ограничения, проучването предполага, че може да има реална промяна в средния размер на пениса с течение на времето.

Изследователите излагат няколко хипотези за това какво може да причини това увеличение, включително подобрено хранене, по-добра хигиена и по-ниски нива на замърсяване.

Важно е също да се помни, че размерът на пениса не е определящ фактор за сексуалното удоволствие. И мъжете, и жените имат различни предпочитания за размера и това, което е най-важно, е взаимното удоволствие в двойката.

Сподели: