Безпроблемно е започнал контрареферендумът за това четири села да останат в пределите на община Несебър.

Днес в четири от селата – Баня, Паницово, Козница и Емона, се провежда референдум с въпрос „Подкрепяте ли предложението селата Баня, Емона Паницово и Козница да останат в границите на община Несебър?“.

До допитването се стигна, след като жители на четирите населени места не одобриха резултатите от предишния референдум в региона, според който вече няма да попадат в границите на община Несебър, а се отделят в нова община – с център град Обзор.

Решението им за провеждане на второ допитване беше обжалвано като незаконосъобразно, но въпреки това се достигна до провеждането му.

„Беше направено предложение за спиране на действията за този референдум. Това предложение не формира мнозинство от членовете на ОИК – петима гласуваха „за“, а петима „против“.

По смисъла на Изборния кодекс се взе решение за отхвърляне за проекта за решение. Последица от това е продължаване действията по референдума“, посочи председателят на ОИК – Несебър.

Общо 226 жители ще могат днес да упражнят правото си на глас. 128 от тях са в Баня, в Козница са 6, в Паницово – 77, а в Емона – 15.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *