Днес започва 71-ият фестивал на италианската песен „Санремо”. Той ще приключи на 6 март и ще се проведе при изключителни мерки за сигурност срещу пандемията.

Mотото на фестивала е „Музиката не спира”. Участват 32-ма изпълнители. 26 от тях са известни имена като Ермал Мета, Ариза, Малика Аян и др., а новите са 8.

По покана на артистичния директор и конферансие на фестивала, телевизионен водещ и бивш диджей Амадеус, постоянни гости през петте вечери ще са рапърът Акиле Лауро и футболната звезда на Милан Златан Ибрахимович, който няма да отседне в хотел, а на личната си яхта.

Специалните гости – певци, актьори и спортисти са 23-ма. Сред тях и Лаура Паузини, носителка на наградата „Златен глобус” за тази година за песента си „Io si”. Тя е от филма на режисьора Едоардо Понти “La vita davanti a se” с участието на София Лорен.

„Санремо” ще бъде като телевизионно и радиошоу на обществената медия РАИ, защото в театър „Аристон” няма да има публика, нито фенове из едноименния град, като мярка срещу ковид ситуацията.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *