Русе е готов за зимата

veliko tarnovo zima
BeFunky-Design

Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, като за републиканската пътна мрежа в региона са осигурени 93 снегопочистващи машини.

Общините в Русенско имат сключени договори или са в процедура по подписване с фирми, осигуряващи снегопочистването.

Румънската страна ще чисти снега от „Дунав мост“. През миналата зима снегопочистването на съоръжението се извършваше от българска фирма. Според подписан протокол между двете държави то се осъществява на ротационен принцип.

От областната управа информират, че е създадена организация при усложнена метеорологична обстановка движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано в съседни на Русе области.

Актуализирани са и списъците с болни на хемодиализа – 117 души са на лечение в Университетската болница „Канев“ в Русе, а други 17 са в болницата в град Бяла.

Линейките на Спешна помощ са в готовност за работа при зимни условия.

От областната управа информират, че при усложнена обстановка могат да помагат и шест специализирани машини на противопожарната служба.

Сред тях са два ратрака – най-често използвани за спасяване и превоз на бедстващи хора или осигуряване на продукти от първа необходимост, както и една верижна машина тип „Четири сезона“, която е с товароносимост седем тона и може да транспортира инертни материали при тежки пътни условия.

Налични са и още две високопроходими UTV-та за превоз на малки товари до 100 кг, както и едно ATV. Освен това има и допълнителна техника, която да се използва за извличане на закъсали моторни превозни средства.

От областната управа информират, че за всички 68 училища и 39 детски градини в региона е осигурено отопление, а училищните автобуси са проверени и са в добро техническо състояние.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати новина на info@regionite.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *