НОВИНИ

Община Лом дава безплатен обяд на 170 нуждаещи се хора

Община Лом осигурява безплатен обяд на 170 нуждаещи се хора от града и от селата на общината Ковачица, Сталийска махала, Замфир, Трайково, Станево, Долно Линево, Добри дол, Сливата и Орсоя, съобщи кметът д-р Георги Гавролов.

Храната се приготвя в Домашния социален патронаж в Лом и се доставя до дома на хората с транспорт на общината и патронажа. Тя вкючва супа, основно ястие и хляб, а в някои дни и десерт. Потребители на услугата са крайно бедни хора, граждани с трайни увреждания и в невъзможност за самообслужване, както и хора без близки, които да се грижат за тях.

Обядът ще се предоставя до 19 юни тази година в подкрерпа на най-уязвимите в условията на извънредна ситуация, предизвикана от коронавируса.

Средствата за приготвянето и доставката му до дома на хората – 16 269 лева, са осигурени от държавата чрез Агенцията за социално подпомагане, а целта е в трудната ситуация да се подпомагнат хората с най-ниски доходи и тези, които поради болест или увреждане не могат да осигурят прехраната си, обяви Гаврилов.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

More in:НОВИНИ

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %