На финал е строителството на ДГ „Перуника“. Очаква се през март детската градина да бъде въведена в експлоатация.

Това стана ясно след работно заседание за напредъка на проектите за образователна инфраструктура с участието на кмета Здравко Димитров.

Детската градина се намира на ул. „Марагидик“ 37А и в нея ще се помещават 6 групи с общо 160 деца. 

„Тази година се надяваме да изградим помещения за 33 групи, което ще позволи да отворим над 800 нови места в детските градини и яслите. С това до голяма степен ще покрием текущите нужди на града от нови места в общинските детски заведения“, коментира кметът Здравко Димитров. Той допълни, че работата в тази посока продължава, защото градът се развива и разраства.

Ремонтираната сграда на новата детска градина отговаря на всички съвременни изисквания. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите.

Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната.

Поставено е вътрешно, рекламно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация, на които ще се онагледяват уроците на децата.

Те ще спортуват в закрит плувен басейн и ще тренират в нов физкултурен салон. В двора на детската градина са засадени широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и са поставени модерни детски съоръжения.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *