КУЛТУРА

Наградени са всички участници в конкурса “Дъга на толерантността”

Нетрадиционно заради усложнената обстановка е завършил ежегодният ученически конкурс за рисунка и литературна творба /есе и разказ/ “Дъга на толерантността”, съобщиха от Силистренската община.

Конкурсът се провежда за единайсета поредна година и се организира от Община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси в партньорство с Художествената галерия в Силистра. Идеята на конкурса е да провокира мисленето на младите хора, творческата им изява и лична позиция за културата, нравите и бита на отделните етноси в България.

Темата през тази година е “Пъстрият свят на етносите” с подтеми “Етносите в моя роден край”, “Аз съм толерантен. А ти?”, “Единство в многообразието”. В това издание са се включили ученици от Силистра и от Сливен, Търговище, Петрич, Гоце Делчев, Лом, с. Божурово, област Добрич.

Като израз на уважение към труда и професионализма на учителите, които са стимулирали участието на своите възпитаници, е изпратен благодарствен адрес до всеки един от тях от името на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. Творбите са оценявани от комисия с председател Мария Недялкова – заместник-кмет на Община Силистра и председател на Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.

По преценка на комисията и заради обстановката в страната не е извършено класиране и са наградени всички участници с диплом за участие, рекламни материали с логото на конкурса и на Община Силистра и предметни награди. Наградният фонд е осигурен от Община Силистра.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %