Connect with us

ЛЮБОПИТНОТО

Мъск: В най-лошия случай, до десет години човек ще стъпи на Марс

Публикувано

на

space ex

След двадесет секунди обмисляне в скорошно интервю от два часа и половина за космоса, Илон Мъск даде присъдата си по въпроса още колко време ще отнеме на човечеството да стъпи на планетата Марс.

„В най-лошия случай, десет години“, каза главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX на водещия на подкаст Лекс Фридман. „Трябва да бъдем многопланетен вид“.

Мъск каза, че Starship, ракетата за многократна употреба на SpaceX, е най-сложната ракета, създавана някога и очаква тя да изпраща хората до Марс безопасно.

Струва си да се отбележи обаче, че Мъск има навика да обещава и не изпълнява, отбелязва изданието. Само тази седмица неговият производител на електрически превозни средства Tesla изтегли почти половин милион автомобила.

Все пак SpaceX постигна неща, за които съмняващите се казаха, че са невъзможни. Сега редовно изпраща астронавти до Международната космическа станция и извън нея. И Starship вече е сключил изгодна сделка с НАСА за доставянето на астронавтите на агенцията на Луната и е напускал Земята няколко пъти – макар че все още не е стигнал до орбита, за да бъдем честни, и повечето полети са завършили със зрелищни експлозии .

Мъск обаче уточнява, че не говори за колонизиране на Марс след десет години, а за мисия за приземяване или проучване. Той каза, че намаляването на разходите и повторното използване на части е основният ключ към успеха в реализирането на едното и другото и че макар в момента да не можете да купите билет до Марс дори за 1 трилион долара, изхвърлянето на всяка значителна част от ракетата драстично увеличава разходите.

Прочети
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sweet-300

Намери ни в Telegram

telegram 2

НАЙ-ЧЕТЕНИ