Месец на децата в музеите започва в Пловдив

пловдив музей
BeFunky-Design

През февруари, в Месеца на децата в музеите на Пловдив, съботите и неделите в четирите пловдивски музея, Градската галерия и НБ „Иван Вазов“ ще са посветени на децата.

Тогава те ще имат възможност не само да посетят експозициите безплатно, но и да се включат в различни игри и занимания, да творят, както и да получат подаръци.

Инициативата има за цел да покаже на децата богатството на експозициите на първия български град – Европейска столица на културата през 2019 г.

За Месеца на децата в музеите на Пловдив е отпечатана специална картичка. Децата, които съберат 6-те печата ще участват безплатно в общо заключително събитие.

През март те ще посетят детски спектакъл на Опера Пловдив в Дома на културата „Борис Христов“ или представление от програмата на Кукления театър.

Регионалният исторически музей се включва в инициативата с експозициите:

„Българско възраждане“ и „Съединение на България“. Своите богатства и интересни експозиции ще покажат още етнографския, археологическия и природонаучния музей в Пловдив.

Градската художествена галерия участва с експозициите в 7 сгради, а библиотека „Иван Вазов“ се включва със своя „Детски отдел“.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати новина на info@regionite.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *