От днес започва петото издание на коледната инициатива на Община Троян „Подари на непознат“, която ще продължи до 20 декември.

Заради високия интерес, добрите резултати в предходните години и тежката ситуация през 2020 г., Община Троян отново ще реализира кампанията си.

През ноември, чрез допитване до директори на училища, кметове на населени места от общината, директори на институции, граждани, е изготвен списък с над 70 човека с различни потребности – от храни, дрехи, обувки и др.

Всеки, който желае, може да подпомогне като закупи необходимия подарък и го занесе в Информационно-културния център в Троян. Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице от списъка е.

Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки и други предмети и само дълготрайни, фабрично пакетирани хранителни продукти с упоменат срок на годност.

Не се приемат парични средства, освен в случаите, в които дарителят желае лично да връчи определена сума на лицето, което е избрало от списъка.

От Общината припомнят, че кампанията „Подари на непознат“ вече има и своята страница в социалната мрежа Фейсбук с актуална информация.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *