На Ивановден, кметът на Добрич Йордан Йорданов посети Многопрофилната болница и поздрави първото бебе на добруджанския град за 2021 година.

Той дари малката госпожица със златна монета с гравиран лик на Богородица с Исус Христос – светица, закрилница на жените, майките и децата.

На гърба на монетата е изобразен Константинов Кръст, монограм с първите две букви от името на Христос на гръцки език. Автор на художествения проект е Пламен Чернев. Бе връчен и акта за раждане на момиченцето.

Кметът пожела на младата майка много радостни моменти, съпроводени със здраве и щастие. Първото бебе на Добрич е момиченце и е родено под професионалните грижи на медиците в родилното отделение на болницата в Добрич на 4 януари в 10:10 часа.

Детенцето е с тегло 3,140 кг и ръст 50 см. Това е втората рожба за 32-годишната майка от Добрич, която ще носи името Пламена. Майката и момиченцето се чувстват в добро здраве и са нетърпеливи да се приберат у дома при своето семейство.

В добричката болница през 2020 година са се появили на бял свят 884 бебета, сред които и две двойки тризнаци. Ражданията са били 869 – почти колкото предната 2019 година, когато са регистрирани 877.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *