Във Велико Търново вече е удвоен броят на специалните контейнери за стари дрехи, текстил и обувки. Инициативата на общината има за цел да насърчи рециклирането и да създаде по-голямо удобство за хората.

Новите контейнери за стари дрехи са разположени на следните места: бул. „България“ /преди спирка „Беляковско шосе“ в посока кв. „Картала“/, кв. „Колю Фичето“ – ул. „Полтава“, кв. „Зона Б“ – ул. „Лазурна“, кв. „Бузлуджа“ – ул. „Деньо Чоканов“ и кв. „Чолаковци“ – ул. „Райна Княгиня“. Обслужването им ще е два пъти седмично.

Снимки: Община Велико Търново

Останалите контейнери за стари материали от текстил /дрехи, обувки, чанти и др./ са разположени в централната градска част – до входовете на парковете „Дружба“ и Марно поле“, на автобусното обръщало в кв. „Картала“, до пазара в кв. „Бузлуджа“ и на улица „Симеон Велики“ /до Мол Велико Търново/.

Подобен род системи за оползотворяване на отпадъци съществува от години в повечето европейски държави. С увеличаването на мрежата от съдове за текстил великотърновци могат да се включат още по-активно в този процес.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *