Завърши ремонтът на първите 2 км от Околовръстния път на град Пловдив, съвпадащ с второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград в отсечката между кръстовищата с „Кукленско шосе“ и „Асеновградско шосе“.

Той е част от започналото в началото на февруари т. г. поетапно обновяване на общо 14 км от второкласния път между кръстовищата с Пазарджишко шосе /при км 0/ и с Асеновградско шосе /при 14-ти км/.

Ремонтираният участък е с нова асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Днес се възстановява движението по обновеното трасе.

От понеделник – 15 март, продължава ремонтът на следващите 6 км от Околовръстния път в участъка между кръстовището с „Коматевско шосе“ /при км 6+945/ и пресичането с „Кукленско шосе“ /при км 12+540/.

По време на ремонтните дейности отсечката ще бъде изцяло затворена за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут през гр. Пловдив по ул. „Коматевско шосе“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Кукленско шосе“. Срокът за изпълнение на предвидените дейности е до средата на май т. г.

Ремонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка.

Ще бъде подобрено на отводняването. Ще се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *