В Асеновград поставиха табели с призив към хората да се опазва околната среда

Инициативата е на „БГ Бъди Активен“.

Община Асеновград и сдружение „БГ Бъди Активен“ организираха съвместна акция във връзка с превенцията за опасването на околната среда.

Поставени са 10 табели, финансирани изцяло от неправителствената организация. Същите са позиционирани в различни части на Асеновград.

Табели има поставени в парка между ЖП гарата и булевард „България“, в квартал „Запад“ – срещу спирката преди детската площадка, на пътя за Асеновата крепост преди втората чешма, в парка с паметника на Христо Ботев, в градинките на улица „Свобода“ и „Цар Освободител“, в зелената площ край улица „Васил Левски“, в Градския парк и в така наречения „кучешки“ парк, както и пред НЧ „Родолюбие“.

Интересната инициатива цели да бъде привлечено вниманието на гражданите да пазят чиста и красива градската среда.

Част от надписите на табелите гласят: „Боклукът няма сам да скочи в кошчето“, „Не всички семена покълват“, „Дребните камъчета преобръщат колата“, „Каквото посееш, такова ще жънеш“.

Нарисувани са как се натрупват отпадъците и замърсяват околната среда, както и млади хора, които релаксират и се разхождат сред природата, но не забелязват замърсяванията около себе си.

СПОДЕЛИ:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

tvoetoinfotv-new-300
LISTEN SWEET RADIO
cd51f89a558967b6b7352e645b22b3e7fbf45951
Намери ни в Telegram
telegram 2
tvoeto info - 300
REGIONITE INFO Научи най-важното за твоя град. НЕ ДА