Община Асеновград и сдружение „БГ Бъди Активен“ организираха съвместна акция във връзка с превенцията за опасването на околната среда.

Поставени са 10 табели, финансирани изцяло от неправителствената организация. Същите са позиционирани в различни части на Асеновград.

Табели има поставени в парка между ЖП гарата и булевард „България“, в квартал „Запад“ – срещу спирката преди детската площадка, на пътя за Асеновата крепост преди втората чешма, в парка с паметника на Христо Ботев, в градинките на улица „Свобода“ и „Цар Освободител“, в зелената площ край улица „Васил Левски“, в Градския парк и в така наречения „кучешки“ парк, както и пред НЧ „Родолюбие“.

Интересната инициатива цели да бъде привлечено вниманието на гражданите да пазят чиста и красива градската среда.

Част от надписите на табелите гласят: „Боклукът няма сам да скочи в кошчето“, „Не всички семена покълват“, „Дребните камъчета преобръщат колата“, „Каквото посееш, такова ще жънеш“.

Нарисувани са как се натрупват отпадъците и замърсяват околната среда, както и млади хора, които релаксират и се разхождат сред природата, но не забелязват замърсяванията около себе си.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *