ЛЮБОПИТНОТО

Заради разводи Италия спира да изпраща снимки от камери за контрол на скоростта

2.2kviews

Италианското министерство на транспорта е взело решение да спре изпращането на снимки от камери за контрол на скоростта от съображения за поверителност.

Решението е взето след зачестили случаи, в които връзки, бракове или бизнес сделки на хора са се разпадали, след като снимки от камери за скорост показват човек в колата, който не е трябвало да е с шофьора.

От италианското министерство са заявили, че само глоби ще бъдат изпращани в дома на шофьори, заловени с превишена скорост.

Властите ще използват изображения, направени от камери за контрол на скоростта, само ако водачът подаде официално възражение срещу глобата.

Съответното решение е одобрено от италианските органи за защита на личните данни.

Вицепремиерът и министър на транспорта Матео Салвини многократно е критикувал използването на камери за скорост за преследване на нарушителите на пътя с аргумента, че те се използват от общините за печалба.

Той смята, че камерите трябва да останат в рискови зони, включително в близост до училища и болници, “но не и на двулентови пътища…да се събират данъци и да се тормозят шофьорите“.

Италия разполага с около 11 000 камери за контрол на скоросттаповече от всяка друга страна членка на ЕС.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0