АФИШ

6Fest 2024: Пловдив се готви за 6 дни на улично изкуство, музика и танци!

Входът е свободен! Основната фестивална локация е площад "Централен", но събития ще се провеждат и в други части на града.

14-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest (ШестФест) ще преобрази Пловдив от 27 април до 12 май 2024 г. Тази година фестивалът ще предложи богата програма, разгърната в два етапа:

1. 27-28 април и 9 май:

  • Улични представления: Насладете се на циркови изпълнения от Traviecircus Duo (Италия/Мексико) и Театрална формация „Сенджу“ (България), както и на улични представления от различни жанрове.
  • Нощ на историите: Потопете се в историите на Пловдив, разказани от експерти в клуб „Fargo“.

2. 10-12 май:

  • Мултижанрово зрелище: Очакват ви циркови изпълнения от Firebirds (Унгария), Slamproject (Чили) и Eder Choquevilca (Перу), както и концерти, танци и огнени спектакли от български артисти.
  • Градска програма: Разходете се из Пловдив с Free Plovdiv Tour или Plovdiv Graffiti Tour, решете загадки с „Авторите на града“, посетете изложби в галерии и се насладете на театрални представления.
  • Специални събития: Не пропускайте фотоизложбата „Най-сладка целувка“, финала на конкурса „Мост над времената“, арт ателие и йога практика, както и юбилейното 10-о издание на Капана фест.

Входът е свободен! Основната фестивална локация е площад „Централен“, но събития ще се провеждат и в други части на града.

Сподели: