ЛЮБОПИТНОТО

Пробив в изследванията на стареенето

1.6kviews

Изследовател от Харвард на име професор Дейвид Синклер е обявил, че е обърнал процеса на стареене при куче на име Бела. Според Синклер, екипът му е използвал комбинация от три метода:

  • Хранене с хранителна добавка, наречена NMN: NMN е предшественик на NAD+, коензим, който играе важна роля в метаболизма.
  • Лечение с генна терапия: Генната терапия е използвана за активиране на ензим, който е отговорен за производството на NAD+.
  • Хипербарична кислородна терапия: Тази терапия излага кучето на повишен кислород, което може да стимулира производството на NAD+.

Синклер твърди, че в резултат на тези лечения Бела е станала по-активна, е загубила признаци на стареене и е удължила продължителността на живота си.

Новината е посрещната с вълнение от научната общност, но е важно да се отбележи, че това е само един случай. Необходими са още изследвания, за да се потвърди, че тези методи са ефективни и за други кучета, както и за хора.

Важно е да се подхожда с внимание към тази новина, тъй като все още е твърде рано да се правят категорични заключения.

Ето някои от причините за това:

  • Това е само един случай. Необходими са още изследвания, за да се потвърди, че тези методи са ефективни и за други кучета, както и за хора.
  • Използваните методи са експериментални. Те не са одобрени за употреба при хора и могат да имат неизвестни странични ефекти.
  • Не е ясно какви са дългосрочните ефекти от тези лечения.

Въпреки това, това твърдение е вълнуващо развитие в областта на изследванията на стареенето. Ако се потвърди, това може да доведе до нови лечения, които могат да помогнат на хората да живеят по-дълъг и по-здрав живот.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0