ЛЮБОПИТНОТО

Facebook връща класическата функция “Poke”

1.7kviews

В интересен обрат на събитията, Facebook обяви, че връща функцията “Poke” – леко закачливата опция, която позволяваше на потребителите да “сръчкат” приятелите си.

Изненадата идва след като през 2017 г. “Poke” беше скрита дълбоко в настройките, което я направи практически недостъпна.

Според Meta, компанията майка на Facebook, причината за връщането на функцията е неочаквано високата употреба сред младите потребители (поколение Z). Технически, “Poke” никога не е бил напълно премахнат, но беше толкова скрит, че сякаш го нямаше.

Ето какво се променя:

  • Потребителите вече ще виждат бутона “Poke” до името на всеки човек, когото търсят във Facebook.
  • Meta също така улесни намирането на страницата “Poke”, като позволи търсене чрез писане на “poking” или “pokes” в лентата за търсене.

Защо се връща “Poke” сега?

Причините са малко неясни, но ето някои вероятности:

  • Поколение Z харесва “Poke”: Данните на Meta показват, че младите хора използват “Poke” по-често, отколкото се очакваше.
  • Носталгия: “Poke” беше популярна функция в ранните дни на Facebook и може би предизвиква чувство на носталгия у по-възрастните потребители.
  • Един прост начин за взаимодействие: В ерата на сложните социални взаимодействия, “Poke” предлага лек и непринуден начин да общувате с приятели.

Дали “Poke” ще възвърне предишната си слава?

Само времето ще покаже. Но едно е сигурно: връщането му е неочаквано напомняне за някои от по-простите начини за социално взаимодействие в ранните дни на социалните мрежи.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0