АФИШ

Патриотична инициатива организира Община Търговище на 3 март

274views

Община Търговище организира програма за отбелязване на Националния празник на Република България, 3 март.

Проявите ще започнат в 9.30 ч. с отслужването на молебен за здравето и благоденствието на българския народ в храм „Св. Йоан Рилски“.

За втора поредна година ще се проведе и инициативата „Движение с патриотично стихотворение“. Тя съчетава здравословното ходене в парка по предварително зададен маршрут с четене на патриотични стихове.

Желаещите да се включат в нея ще могат да го направят в интервала от 10.00 ч. до 10.30 ч., на входа на централната алея на парк „Борово око“. Финалът ще е пред паметника на българо-руската дружба.

На стартовата линия всички участници ще получат карта с маршрут, по който трябва да преминат и пунктове, от които да съберат строфи от патриотични български стихотворения. Те ще бъдат отпечатани на хартия, с цветовете на българския трибагреник. На финала пред паметника, при представянето на знаменцето с трите поетични откъса, всеки ще получи тематичен за празника подарък. Желаещите ще имат възможност и да рецитират поетичните текстове.

Първият обособен пункт ще е в началото на алеята около езерото, до стадион „Димитър Бурков“, а вторият – в края й. Маршрутът продължава по стълбите, водещи до парка „Боровец“. На алеята там ще бъде разположен и третият пункт.

В 11.00 ч. пред паметника на българо-руската дружба ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България. В програмата ще участват Духовият оркестър и Женски хор „Златна лира“ към Община Търговище. Ученици от III ОУ „П. Р. Славейков“ пък ще представят флашмоб.

От 12.00 ч. до 13.00 ч., в парка „Роден кът“ ще се проведе инициативата “Съпреживяването „Да се хванем на хорото“. Организатор е Фолклорен клуб „Омая“.

В 19.00 ч. небето над Търговище ще бъде озарено от празнична заря на площад „Свобода“. Кметът д-р Дарин Димитров и ръководният екип на Общината приканват всички съграждани да се включат в инициативите и да отбележим заедно националния ни празник, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0