ЛЮБОПИТНОТО

Вижте коя е най-предпочитаната напитка в САЩ

7.7kviews

Бирата остава най-предпочитаната алкохолна напитка в САЩ, сочат данни от изследване на американската компания за маркетингови изследвания и проучвания на общественото мнение “Галъп” (Gallup).

Преобладаващата част (37 на сто) от участниците в проучването споделят, че най-често пият бира, докато 31 на сто предпочитат спиртните напитки, а 29 на сто – виното.

Бирата продължава да е най-популярната алкохолна напитка сред американците, но губи позиции спрямо 90-те години на миналия век и началото на този, когато близо половината от участниците в подобни проучвания заявяваха, че я предпочитат, посочва ДПА.

На този фон делът от 31 на сто на американците, които са посочили спиртните напитки като любим алкохол, е най-високият, откакто се провеждат подобни проучвания.

Изборът на предпочитана алкохолна напитка се различава в зависимост от пола, възрастта, образованието и доходите на участниците в изследването.

Например два пъти повече мъже, отколкото жени, са посочили, че най-често пият бира. При дамите делът на тези, които предпочитат виното, е три пъти по-голям, отколкото при господата.

Оказва се, че по-младите американци предпочитат бирата и спиртните напитки, а по-възрастните са по-скори любители на бирата и виното.

Проучването на “Галъп” показва, че 62 на сто от гражданите на САЩ, които са навършили 21 години, пият алкохол, докато останалите са пълни въздържатели.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0