ЛЮБОПИТНОТО

Вече може да добавяте карти за достъп в приложението Huawei Wallet

7.7kviews

Днес в много съвременни сгради и пространства достъпът се осъществява с помощта на доближаването на карта до съответната четяща област за отваряне на врата или бариера. Защитата на нашия дом, офис, паркинг, гараж и т. н. без съмнение е важна, но всяка подобна точка на достъп добавя още една карта в тестето, като се налага да носим със себе си. Друго неудобство е да я забравим горе в офиса или долу в колата, в чантата, която сме носили вчера, или другаде, и да го осъзнаем, чак когато ровим за нея пред съответното място за пропуск.

От друга страна, също днес, телефонът е винаги с нас. Вероятността да го забравим някъде е значително по-малка, тъй като постоянно го ползваме. И защо да не го ползваме и за отваряне на вратата?

Приложението Huawei Wallet, работещо на смартфоните на Huawei, вече позволява да добавите в него картата си за достъп.1 То е предварително инсталирано на смартфона и за да използвате новата функционалност, е нужно да го изберете като приложение за плащане чрез NFC (Settings  More connections  NFC  Default app  Huawei Wallet)

След като изберете Huawei Wallet като приложение за NFC плащане, го отваряте, в него избирате Access cards и следвате по-нататъшните инструкции. Те изискват да доближите картата си до NFC областта на гърба на смартфона и когато приключите, ще можете буквално да използвате самия смартфон като карта за достъп до сграда или бариера. По този начин можете да клонирате до 5 карти за достъп на един смартфон и те ще функционират дори и без той да е свързан с интернет.

Тази функция е съвместима с по-високия клас актуални модели на Huawei, като P60 Pro, P50 Pro и P50 Pocket, nova 9, nova 10, nova 10 Pro, nova 11 и nova 11 Pro, Mate 40 Pro, Mate 50 Pro, Mate Xs 2 и Mate X32.

Huawei Wallet е част от платформата Huawei Mobile Services (HMS), която включва още собственият магазин за приложения на Huawei, AppGallery, в топ 3 в света, рекламната платформа Petal Ads, колекцията Themes, търсачката Petal Search, музикалната платформа Huawei Music и други. Тя е достъпна в над 170 държави и региони в света, наброява над 580 милиона активни потребители в света на месечна база и над 6 милиона регистрирани разработчици.

1. Работи с NFC базирани карти на честота 13.56MHz. Препоръчваме да се консултирате с мястото, от където сте получили картата за достъп/чипа, относно работната им честота. От съображения за сигурност не работи за криптирани карти, банкови карти, карти за градски транспорт и други според издателя и предназначението.

2. Не се поддържа от сериите, обозначени с “lite”, “Y” и „SE”.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0