РЕГИОНИТЕ

Фестивал на професиите в Силистра ще срещне ученици с работодатели

На 15 май в Силистра ще се проведе „Фестивал на професиите“, който ще събере ученици от горните класове с представители на различни професии от частния и публичния сектор.

Целта на събитието е да ориентира младите хора към потенциалните им кариерни пътища и да им покаже, че Силистра предлага богато разнообразие от възможности за реализация.

Професионалисти от различни сфери ще представят своите професии

Сред поканените гости са лекари, архитекти, инженери, юристи, служители на МВР и пожарната. Те ще разкажат за своето образование, трудовия си път, specific skills, и предизвикателствата, с които са се сблъсквали.

Анкета ще проучи нагласите на местните професионалисти

Организаторите на фестивала планират да проведат анкета сред участващите фирми, за да разберат какви са очакванията им за бъдещето на пазара на труда и как те виждат развитието на различните професии през следващите 10-20 години.

Бизнесът в региона търси кадри

Зам.-председателят на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ Калоян Радулов подчерта, че бизнесът в региона изпитва остра нужда от квалифицирани кадри, както в сферата на производството (стругари, шлосери, заварчици), така и в сферата на управлението.

„Фестивал на професиите“ е чудесна възможност за младите хора да се запознаят отблизо с различни професии и да направят информиран избор за своето бъдеще.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0