ЛЮБОПИТНОТО

БНТ започва излъчване на документална поредица за историята на Олимпийските игри

6.6kviews

Българската национална телевизия започва излъчване на документална поредица, посветена на историята и настоящето на Олимпийските игри. „Истории от Олимпийските игри“ ще се излъчва от 27 октомври по БНТ 1 и БНТ 3.

В поредицата зрителите ще видят ключови моменти от грандиозното събитие, ще се запознаят с интересни сюжети, свързани с българските герои на Игрите, както и с най-значимите световни звезди под петте преплетени кръга. Благодарение на богатия архив на Международния олимпийски комитет (МОК) любителите на спорта ще имат възможност да се докоснат до философията на олимпизма чрез уникални кадри, непоказвани досега в България с участието на нашите спортисти.

Първото издание на поредицата ще бъде излъчено на 27 октомври и ще бъде посветено на Париж. Зрителите ще видят дефилирането на българската делегация в Париж през 1924 г., както и моменти от откриването на Олимпиадата. Пилотният брой на „Истории от Олимпийските игри“ е посветен на генерал Владимир Стойчев, един от първите участници за България на Олимпийски игри и дългогодишен председател на Българския олимпийски комитет и член на МОК. В предаването ще бъдат представени кадри от участието му на обездка на Игрите в Амстердам през 1928 г. В рубриката е отредено специално място и на състезателя с най-много медали от Игрите – суперзвездата в плуването Майкъл Фелпс.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0