АФИШ

NOVA отразява местните избори с над 17 часа телевизионно време

Кои ще бъдат новите кметове? Тази неделя България избира, а NOVA ще предостави над 17 часа телевизионно време, 3 специални формата и преки включвания от 15 града в цялата страна, за да проследи отблизо случващото се в изборния ден.

Неделният ден ще започне със специалното издание на „Събуди се“ с водещ Марина Цекова, която ще даде старт на изборния маратон в 6:50 ч. със седем тематични сегмента. В първия изборен формат предстоят срещи с анализатори, психолози, емблематични лица от екрана и шоубизнеса и изявени лидери на обществено мнение. В изнесеното студиото на предаването в центъра на София ще бъде Мариян Станков – Мон Дьо, който ще изследва генезиса на избора с вдъхновяващи личности.

До обяд водещият Христо Калоферов ще предоставя актуална информация за протичането на гласуването в новинарски емисии на всеки кръгъл час. Точно в 12:00 ч. той и Даниела Тренчева ще обобщят най-важното от вота и ще проследят развитието на значимите теми до момента в удължено едночасово издание на Новините на NOVA. Следващите информационни емисии са в 16:00 ч. и 19:00 ч. с водещ Ани Салич. През целия изборен ден репортерите на медията ще предават на живо последните новини и ще следят за нарушения в различни точки на България. Зрителите също могат да подават сигнали за нередности на Моята новина и Facebook страницата на Новините на NOVA.

Изборният формат на предаването „На фокус с Лора Крумова“ стартира в 15:00 ч. Водещата ще анализира политическия пъзел с уважавани събеседници и ще покани в ефира на NOVA три поколения столичани с любопитни истории, главните действащи лица в една нестандартна сватба, съчетала избора в живота с избора на кмет и необичайна общинска администрация, побрана във фургон.

Вечерното студио „Изборът на България: Новите кметове“ започва в 17:00 ч. с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев. Те ще разговарят с изявени журналисти, политолози, юристи, историци и социолози с най-точните прогнозни резултати и експертни анализи. В студиото ще гостува и утвърден психолог с професионален прочит на поведението на кандидат-кметовете в предизборната надпревара.

Нова Броудкастинг Груп за пореден път ще работи с водещите независими социологически агенции „Галъп интернешънъл болкан“ и „Тренд“. Водещ на виртуалното студио от най-ново поколение ще бъде Николай Дойнов. Той ще покаже развръзката на изборния ден по най-модерния и атрактивен начин, така че зрителите да добият цялостна представа за резултатите и тенденциите в цялата страна.

Сподели: