РЕГИОНИТЕ

Шофьор с над 2 промила алкохол уби дете на пешеходна пътека в София

10.3kviews

Шофьор с над 2 промила алкохол в кръвта уби 15-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на София. Инцидентът стана малко след 21 часа в събота в района на кръстовището на улиците “Гурко” и “Цар Иван Шишман”.

Лекият автомобил, управляван от 37-годишния П.Т., е преминал с висока скорост през пешеходната пътека, въпреки знака за пешеходци. Детето е било влачено около 100 метра от колата, преди да бъде откарано в болница, където е починало.

Мъжът е задържан от полицията. Няма все още повдигнати обвинения, но това ще се случи до края на деня. От Софийска градска прокуратура уверяват, че ще поискат първоначално задържане до 72 часа, а след това постоянен арест.

По данни на МВР П.Т. има четири предходни нарушения, за които са му съставяни актове. Тестът за дрога на водача, направен на място, е отрицателен.

Резултатите от кръвните проби на шофьора са потвърдили наличието на над 2 промила алкохол в кръвта му. Това е над два пъти над допустимата граница от 0,5 промила.

Инцидентът предизвика възмущение сред обществеността и принуди властите да предприемат мерки за повишаване на безопасността на движението по пътищата.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0