АФИШ

“Уроците на Блага” открива Киномания

Снимка: Светослав Стоянов

10.5kviews

„Уроците на Блага“, който спечели 2 статуетки „Кристален глобус“ (Награда за най-добър филм и Награда за най-добра женска роля) на Международния филмов фестивал в Карлови Вари, ще има своята българска премиера на 16 ноември.

Филмът ще открие 37-ото издание на Киномания в Зала 1 на НДК. Продажбата на билети за премиерната прожекция започва в края на септември.

“Дебютният филм на Стефан Командарев „Пансион за кучета“ бе представен на Киномания преди 23 години. Радваме се, че след успехите на „Посоки“ и „В кръг“, той отново прие нашата покана, отправена преди триумфа на „Уроците на Блага“ в Карлови Вари. Вярваме, че с неговия филм продължаваме традицията за откриване на Киномания с най-доброто от новото българско кино за съответната година”, заявиха организаторите на Киномания Хермина Азарян и Владимир Н. Трифонов.

От днес в YouTube и Facebook може да бъде видян и българският трейлър на „Уроците на Блага“, дело на Михаил Дервенски.

„Винаги се доверяваме на професионалисти в различните области, когато се стигне до промоцията на филмите ни. За поредна година работим с Мишо по изработката на трейлъра и той отново се справи блестящо“, споделя Стефан Командарев.

Снимка: Светослав Стоянов

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0