ЛЮБОПИТНОТО

Теодор Бакалов от „Хелс Китчън“ отваря уникален ресторант в София

4.6kviews

Теодор Бакалов, младият бизнесмен, който живее и работи в Лондон, открива ресторант в София. Познатият от „Хелс Китчън“ кулинарен талант пренася духа на собственото си заведение Bulgarian Restaurant and Rakia Bar “681” от британската столица в българската.

Rakia Bar “681” работи успешно цели 4 години в Лондон, а сега същата марка отваря врати и в София на ул. „Румен войвода“№21.

„Идеята е заведението да не е обикновен ресторант, а да съчетава кулинарията с изкуството“, споделя Бакалов.

Теодор Бакалов ще прилага опита си от лондонския ресторант, превърнал се, с тематичните си вечери, в средище на творци. Сред гостите в Лондон са били братя Аргирови, писателката Цветелина Цветкова, шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, Деси Добрева и още куп родни звезди.

Показателна е вечерта в памет на Стефан Данаилов-“Колко е лесно да бъдеш обичан-25 истории от учениците на Стефан Данаилов“, разказани от студентите му Ива Папазова и Евелина Костова.

По идея на Бакалов тематичните вечери сливат изкуството и културата с кулинарията. В новия софийски ресторант „ 681“ вече са окачени картините на художника Панчо Малезанов, които ще посрещнат първите гости на заведението.

Restaurant and Rakia Bar “681” в София ще предлага българска и световна кухня, но набляга на родните вина и ракии. „Имаме над 60 вида български вина за гостите ни“, казва Бакалов. Той добавя, че желае клиентите му не само да се хранят под звуците на музика, а да могат да поговорят с творците на чаша качествено българско вино. Новото заведение очаква и роял за творците, които да свирят на него.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0