АФИШ

Русе ще отпразнува тортата Гараш с кулинарен фестивал и концерт на Nana

11.8kviews

Русенци ще могат да се насладят на вкусни торти, забавления и музика на второто издание на Фестивала на тортата Гараш, който ще се проведе на 16 септември, събота, в града.

През целия ден на площад “Свобода” и пред Съдебната палата ще бъдат разположени шатри на 11 сладкарници, които ще представят своите варианти на тортата Гараш. За любителите на сладки изкушения ще има и други предложения, като десерти, сладолед и напитки.

Програмата на фестивала включва и множество забавления за малки и големи.

  • В 10 ч. ще стартира Конкурсът за непрофесионалисти за най-добра торта Гараш.
  • В 11 ч. пред Съдебната палата ще започне състезателна игра за деца, организирана от Спортна академия “Питър Пан”.
  • В 12 ч. шеф Ради Стамболов ще демонстрира приготвянето на Гараш трюфели.
  • В 12:30 ч. русенци ще имат възможност да станат главни диригенти на Държавна опера Русе.
  • В различни часове през деня камерен състав от Държавна опера Русе ще представя свои изпълнения пред Паметника на свободата.
  • От 15 до 19 ч. пред Доходното здание ще бъде разположен фото кът, където посетителите могат да си направят снимки с 3D рисунка на торта Гараш.

След 17 ч. в градинката пред Доходното здание ще се проведе детска кулинарна работилница “Вкусно и полезно” с Деница Филева. Там ще се проведе и състезанието “Мама, татко и аз”.

На сцената пред Съдебната палата в 17:30 ч. учениците от ПГ по туризъм ще забавляват с анимация най-малките, а след тях ще се изявят Школата за изкуство и култура “АРТи КУЛ”.

През целия ден ще има организирани безплатни пешеходни туристически обиколки с екскурзовод. Те ще тръгват от Паметника на свободата в 10:30, 14:30 и 17 ч., като групите ще са за максимум 30 човека.

Кулминацията на фестивала ще бъде концертът на световноизвестния рапър от 90-те Nana, който ще се проведе в 20 ч. пред Община Русе.

Всички събития от Фестивала на тортата Гараш са с вход свободен.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0