РЕГИОНИТЕ

Пуснаха движението през пътен възел „Кресна“ на АМ „Струма“

Пуснато е движението по доизградения пътен възел „Кресна“ на АМ „Струма“. Последният етап от строителните работи стартираха на 16 май т. г.

Досега в експлоатация бе част от пътния възел, попадащ в обхвата на лот 3.3 Кресна – Сандански на АМ „Струма“. С доизграждането на пътен възел „Кресна“ на АМ „Струма“ се осигурява безконфликтното и безопасно движение на пътните превозни средства по направлението София – Кулата.

С отварянето му за движение в активния летен сезон се повишава безопасността в натоварения участък и включването на трафика от двулентовия габарит на съществуващия първокласен път E79 в автомагистралното трасе на лот 3.3 Кресна – Сандански от АМ „Струма“, който е в експлоатация от декември 2018 г.

От днес движението в посока ГКПП „Кулата“ се осъществява от първокласен път I-1 /E79/ по кръговото кръстовище след гр. Кресна, като на втори изход се поема по новопостроената пътна връзка и движението се влива в участъка Сандански – Кулата от АМ „Струма“. Движението в посока София се запазва по съществуващата връзка.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0

Leave a Response