РЕГИОНИТЕ

От 1 април Детската млечна кухня ще работи и в съботните дни

173views

Това става по решение на общинското ръководство и след направено проучване сред потребителите й. „Предлагането на качествени грижи за нашите деца е един от приоритетите в управленската програма на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков.

В тази връзка искам да споделя, че Детската млечна кухня (ДМК) работи много добре и непрекъснато подобрява качеството на предоставяната услуга“ – каза заместник-кметът на Общината Борислава Борисова, която днес посети един от пунктовете, където се получава храната.

Тя обясни, че решението да се предоставя храна и в събота е взето след проведени разговори от директорката на ДМК Нина Емилова с родители, с нейния екип и с ръководството на Общината. И подчерта, че това е едно допълнително удобство за родителите, които имат деца на възраст от 6 месеца до 3 години.

В момента от услугите на Детската млечна кухня се възползват семействата на 257 деца, съобщи Нина Емилова. „От 2021 г. ДМК е към Детска ясла „Слънчев кът“. Тогава имахме 100 абоната, сега вече ги увеличихме. Благодарим за съдействието на Община Видин, защото освежихме пунктовете, направихме ремонт на кухнята, закупихме професионално оборудване, разполагаме и с нов автомобил, който доставя храната на пунктовете“ – каза тя.

Един купон от 1 лев осигурява едно тристепенно хранене за деня, съгласно разработеното и утвърдено седмично меню, съобразено с всички изисквания за пълноценно и здравословно хранене.

Борислава Борисова също изрази удовлетворението си от факта, че все повече родители проявяват интерес и се доверяват на услугите на Детската млечна кухня. „Уверена съм, че и занапред грижата за нашите деца ще бъде на първо място и ще отговорим на потребностите и очакванията на съгражданите ни“.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0