РЕГИОНИТЕ

Новоприетите курсанти по „Военен лекар“ започват обучението си с уроци от големи имена

9.7kviews

Новоприетите курсанти по специалност „Военен лекар“ в Военномедицинска академия (ВМА) започнаха обучението си с уроци от едни от най-големите имена в родната медицина. На 1 септември академията отбеляза и 145-ата годишнина от създаването на военномедицинската служба в България.

В рамките на първите си дни курсантите посетиха част от водещите клиники на ВМА, където получиха уроци от водещи специалисти по различни медицински специалности. Те също така наблюдаваха демонстрация от други курсанти във Военномедицинския симулационен тренировъчен център, където също ще преминат обучение.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски поздрави бъдещите лекари за избора, който са направили, и предизвикателството, което поемат. „Ние ще ви предоставим уникални възможности, но всичко е във вашите ръце. Мечтайте, осъществявайте идеите си навреме и който е най-подготвен – най-добре ще успее в работата си“, е заявил Мутафчийски.

По време на срещата си с бъдещите военни лекари, началникът на ВМА сподели своя опит от военните мисии зад граница, в които е участвал.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0