АФИШ

„Мач на надеждата“ събира звезди на българския и световния футбол за борба с рака

Днес, 6 септември, на националния стадион „Васил Левски“ ще се състои благотворителният мач „Мач на надеждата“, организиран от фондацията „Стилиян Петров“.

В двубоя ще се изправят отбори на български и световни легенди на футбола. В състава на гостите са легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, бившият защитник на „червените дяволи“ Неманя Видич и легендата на Селтик Хенрик Ларсон. Треньор ще е бившият мениджър на Стилиян – Мартин О’Нийл.

Българският отбор ще бъде воден от Димитър Димитров-Херо. Той ще ръководи Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Валери Божинов, Даниел Боримиров и Илиан Илиев.

На терена по едно полувреме за двата състава ще изиграе Стилиян Петров. Той сподели, че приема мача като бенефис, тъй като кариерата му не е завършила, както е искал.

Средствата от мача ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания у нас. Те ще са разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се лекуват от рака.

Историческият 6 септември присъства върху официалните екипи на „Мача на Надеждата“. На номерата върху екипите е прокламацията на княз Александър I Батенберг, с която той се обявява за княз на Северна и Южна България. По този начин се отдава почит на Съединението на България.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0