РЕГИОНИТЕ

„Мачът на Надеждата“ завърши при равенство 3:3

Снимка: БТА

Мачът на Надеждата“, организиран от бившия български национал Стилиян Петров и неговата фондация, завърши при равенство 3:3. Двубоят се състоя днес на Националния стадион „Васил Левски“ и събра на едно място родни и световни футболни легенди.

Срещата беше изпълнена с много емоционални моменти, като Самият Петров започна мача за отбора на Световните звезди, през второто полувреме влезе в игра за България и взе капитанската лента от Христо Стоичков.

Петров остана на терена до 82-ата минута, когато беше заменен от старши треньора на Черно море (Варна) Илиан Илиев. Излизането на бившия капитан на България и Селтик в 82-ата минута беше съпроводено с артистично изпълнение на популярната песен „You’ll Never Walk Alone“, известна от 1963-ата минута.

Петров напусна терена със сълзи в очите, като беше поздравен от абсолютно всички участници на терена, а и вече излезли от игра.

Мачът уважиха президентът на България Румен Радев, министър-председателят Николай Денков, както и министърът на спорта Димитър Илиев и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Близо 20 хиляди души уважиха събитието, което имаше благотворителен характер.

Събраните средства ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания в България. Те ще бъдат разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се борят с коварното заболяване.

Българският отбор откри резултата в 4:10 минута, когато Димитър Бербатов вкара с глава. Бербатов започна атаката, подаде на ляво на Мартин Петров, а неговият приятел и бивш съотборник в ЦСКА и в националния отбор му центрира на главата. Топката се отклони в крака на Алън Хътън от отбора на Световните звезди и влезе в мрежата на Шей Гивън.

В 19-ата минута Световните звезди изравниха резултата чрез Робер Пирес, който получи топката от Хенрик Ларсон и от близо прониза вратаря Здравков.

Хенрик Ларсон обаче показа, че се намира в отлична форма и вкара за 1:2 за гостите в 30-ата минута. Българският отбор реагира само след две минути и изравни чрез Георги Пеев.

Мартин Петров след две асистенции успя и да се разпише в 51-ата минута. Той беше изведен по прекрасен начин от Красимир Балъков, избяга от защитата и търколи топката покрай излезлия да го посрещне вратар Карл Икеме. Бившата звезда на Челси Джо Коул изравни за 3:3 в 74-ата минута с чудесен индивидуален пробив.

Срещата завърши при равенство 3:3, което бе логично отражение на силата на двата отбора. Мачът беше истинско футболно шоу, което донесе много радост на феновете и ще остане в паметта на всички присъстващи.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0