ЛЮБОПИТНОТО

Как да си направим вкусни домашни крекери

4.3kviews

За да си направите вкусни домашни крекери, можете да следвате тази проста рецепта:

Съставки:

  • 1 чаша брашно (можете да използвате обикновено или цялозърнесто брашно)
  • 2 супени лъжици зехтин или разтопено краве масло
  • 1/2 чаша топла вода
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка захар
  • По избор: семена (например сусам, чиа, ленено семе, мак), подправки (като чесън на прах, риган, паприка), настърган сирене или други ароматизатори.

Инструкции:

  1. Предварително загрейте фурната на около 180°C.
  2. В голяма купа смесете брашното, солта и захарта. Ако искате да добавите семена или подправки, направете го сега и разбъркайте добре.
  3. Добавете зехтинът или разтопеното масло в сместа от брашното и разбъркайте, докато получите крумкасти наситеност.
  4. Постепенно добавяйте топлата вода, докато сместа се събира в тесто. Ако сместа е много суха, може да добавите още малко вода, ако е твърде лепкава, добавете малко повече брашно.
  5. Разделете тестото на две равни части. Разточете всяка част на тънък лист с помощта на навлажнен валяк или в ръцете си.
  6. Нарежете тестото на малки квадратчета или правоъгълници с нож или тестомесачни колелца. Ако предпочитате, можете да оформите крекерите по различни начини с използване на формички за бисквитки.
  7. Поставете крекерите върху тава, покрита с хартия за печене.
  8. Печете в предварително загрята фурна за около 10-15 минути, докато крекерите станат златисти и хрупкави. Времето за печене може да варира в зависимост от дебелината на крекерите и типа фурна.
  9. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят напълно преди да ги сервирате. Може да ги съхранявате във въздухонепропусклив контейнер, за да запазите хрупкавостта им.

Това е базовата рецепта за домашни крекери. Можете да експериментирате с различни аромати и добавки, за да създадете свои уникални вкусове. Приятно готвене!

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0

КОМЕНТИРАЙ