ЛЮБОПИТНОТО

Вижте някои от “най-скъпите” присъди и наложени в САЩ

3.6kviews

Когато става въпрос за най-големите присъди, налагани в Съединените американски щати, следва да се обърне внимание на областите на правоприлагането и гражданските искове, където са били наложени значителни обезщетения.

Ето няколко примера за някои от най-големите присъди в историята на САЩ:

  1. Tobacco Master Settlement Agreement (1998) – Присъдата е част от споразумение между големите производители на цигари и няколко щата в САЩ. Като резултат, тютюнопроизводителите се съгласиха да плащат на щатите обезщетения за медицинските разходи, свързани с пушенето. Общата сума на споразумението се оценява на стотици милиарди долари.
  2. BP Deepwater Horizon Oil Spill Settlement (2012) – BP плати значителни обезщетения след едно от най-големите замърсявания на околната среда в историята на САЩ. Общата сума на присъдата, включително обезщетения към пострадалите рибари, бизнеси и общността, надхвърли 20 милиарда долара.
  3. Johnson & Johnson Talcum Powder Verdicts (Multiple Cases) – Присъди на стойност няколко милиарда долара са били наложени на Johnson & Johnson в няколко съдебни дела, свързани с тяхното продуктово портфолио, включително продукти, които съдържат талк и са били свързвани с риск от рак.
  4. Vioxx Settlement (2007) – Фармацевтичната компания Merck & Co. се съгласи да заплати общо около 4,85 милиарда долара като обезщетение във връзка със случаи на сърдечни заболявания и смърт, свързани с приема на тяхния медикамент Vioxx.
  5. Enron Securities Litigation (2008) – След краха на Enron, компанията се озова пред съд по голям брой съдебни дела. Присъдата в едно от тях достигна 7,2 милиарда долара и беше наложена в полза на инвеститорите, засегнати от фалита на Enron.

Тези са само някои от примерите за най-големите присъди в Съединените американски щати, като е важно да се има предвид, че правоприлагането и обезщетенията в граждански дела продължават да се развиват, и нови случаи могат да се появят след момента на моето последно обновление.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0