ЛЮБОПИТНОТО

Участници в „Squid Game: Предизвикателството“ заплашват със съдебен иск срещу Netflix

Участници в „Squid Game: Предизвикателството“ заплашват със съдебен иск срещу Netflix и продуцентите, след като твърдят, че са пострадали по време на снимките на играта. Британска адвокатска кантора за лични наранявания представлява двама неназовани играчи, които твърдят, че са претърпели хипотермия и увреждане на нервите по време на снимките в студени условия във Великобритания.

Твърденията на участниците се отнасят до преживяванията им при заснемането на началната игра на шоуто „Червена светлина, зелена светлина“, в която играчите трябва да избегнат вниманието на заплашителна кукла-робот. Играта е заснета в Cardington Studios, бивша база на Кралските военновъздушни сили в Бедфорд, по време на студеното време във Великобритания.

Тогава Netflix потвърди, че трима от 456 играчи са се нуждаели от медицинска помощ. Адвокатите на Express Solicitors, които са специализирани в искове без печалба и без хонорар, заявиха, че клиентите им са рискували здравето си, тъй като е трябвало да останат неподвижни за дълги периоди от време по време на снимките, докато са се опитвали да останат в състезанието.

През февруари “Squid Game: Предизвикателството” е било подложено на независима проверка за безопасност след медицинските инциденти на снимачната площадка. Премиерата на „Squid Game: Предизвикателството“ беше на 23 ноември.

Сподели: