ЛЮБОПИТНОТО

Оскарите са разпродадени! Disney обяви, че рекламният слот е продаден

2.5kviews

Disney официално съобщи, че рекламното време за 96-ата церемония на наградите Оскар е изцяло разпродаден.

Наградите на Академията отдавна са витрина за маркетолозите, като излъчването им е една от малкото неспортни събития, които рутинно се нареждат сред най-популярните телевизионни програми всяка година (другото голямо е Парадът за Деня на благодарността на Macy’s).

Disney съобщава, че TikTok ще спонсорира “първо по рода си живо предаване на червения килим”, a марката текила Don Julio ще спонсорира “специален момент в шоуто”. Rolex и Bank of America също ще бъдат интегрирани в излъчването, което ще бъде водено от водещия на нощното шоу на ABC Джими Кимъл.

Други спонсори, свързани с развлекателната индустрия, включват Universal Pictures, Lionsgate, SiriusXM, Amazon MGM Studios и собственото филмово студио на Disney. Disney съобщава, че общо 17 различни категории спонсори са се подписали да рекламират по време на излъчването.

„На 10 март се завръща най-голямата нощ на Холивуд и ние не можем да бъдем по-развълнувани, заедно с нашите невероятни партньори марки, отново да имаме честта да отдадем почит на най-великите постижения във филмите и разказването на истории“, казва Рита Феро, президент на глобалната реклама за Disney. „Сцената и излъчването на Оскарите продължават да бъдат ключовият момент за най-влиятелните маркетолози на марки да представят своето собствено творческо разказване на културния фронт чрез нови иновации и невиждани досега активирания.“

Продажбата на рекламно време за Оскарите е забележителна и защото се случва по време на известен спад в рекламата за кабелните телевизионни мрежи. Докато програмирането на живо спорт до голяма степен се избягна от проблеми с рекламата, развлекателните програми бяха сериозно засегнати. Оскарите, разбира се, като живо събитие, успяха да се възползват от характера на излъчването на „задължително за гледане“.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0