ЛЮБОПИТНОТО

Netflix влиза сериозно в бойните спортове с боксов мега-двубой между Майк Тайсън и Джейк Пол

2kviews

Netflix навлиза сериозно в света на бойните спортове, като организира “боксов мега-двубой” между противоречивия бивш шампион в тежка категория Майк Тайсън и звездата от YouTube, превърнал се в боксьор, Джейк Пол.

Партньор на Most Valuable Promotions, компанията на Пол, за събитието ще бъде Netflix. То ще бъде излъчено на живо на платформата на 20 юли от стадион AT&T в Далас, Тексас.

Мачът ще бъде включен за всички абонати на Netflix (за разлика от много други боксови срещи, които все още се излъчват с pay-per-view модел), въпреки че ще се продават и билети за запълване на 80 000-местната арена. Ще има и съ-главен мач и предварителни срещи.

“Майк Тайсън е една от най-големите икони в историята на бокса, а Джейк Пол е един от най-големите нарушители в историята на бокса”, казва Гейб Спицър, вицепрезидент на документалните спортни предавания за Netflix, в изявление. “20 юли, събота, ще бъде истинска драма на ринга в Тексас. Развълнувани сме да си партнираме с Most Valuable Promotions за това историческо събитие и нямаме търпение тези двама да се изправят лице в лице пред феновете по целия свят на Netflix.”

Боксовата среща е значително разширение на стратегията на Netflix за излъчване на спорт на живо. През януари стрийминг гигантът сключи 10-годишна сделка с WWE на стойност над 5 милиарда долара, но ръководителите тогава отбелязаха, че WWE е на границата между спорт и развлечение.

Вместо това, мачът между Майк Тайсън и Джейк Пол е малко по-близък до “The Netflix Slam”, където тенис звездите Карлос Алкарас и Рафаел Надал се изправиха един срещу друг в Лас Вегас през изминалия уикенд, или “The Netflix Cup”, който беше първият опит на компанията за излъчване на живо спорт, събирайки звезди от PGA Тура и пилоти от Формула 1 в голф турнир.

Финансовите условия за излъчване на мача не бяха оповестени, въпреки че източник, запознат със сделката, я определи като значителна. За предходни мачове Пол и Тайсън са получавали гарантирани суми в размер на няколко милиона долара, заедно с процент от приходите от pay-per-view.

Боксът, разбира се, някога беше основен телевизионен елемент, като срещите се излъчваха късно през нощта по телевизионните канали, преди да преминат към HBO, Showtime и pay-per-view модела.

HBO излезе от боксовия бизнес през 2018 г., а Showtime закри спортното си подразделение (включително боксовите мачове) миналата година. През последните години боксът преживява нещо като възраждане, благодарение до голяма степен на това, че в този спорт навлизат дигитални създатели като Пол, брат му Логан Пол и KSI, наред с други.

Братята Пол бяха популярни създатели на съдържание в YouTube, преди да започнат да се готвят за професионалния боксов ринг. Джейк Пол дори се боксира с бившата звезда от НБА Нейт Робинсън през 2020 г. в предварителна среща, в която Тайсън беше в главната битка.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0