ЛЮБОПИТНОТО

Netflix добавя нови абонати, но спира да отчита растежа си през 2025г.

Netflix продължава да привлича нови абонати към своята услуга, но от следващата година компанията няма да информира за това.

В писмо до акционерите, публикувано в четвъртък, Netflix обяви, че спира да отчита броя на абонатите си – показател, който досега се смяташе за ключов за успеха на стрийминг платформите.

Вместо това, Netflix ще се съсредоточи върху „ангажираност“ – времето, което потребителите прекарват в платформата, като по-добър индикатор за тяхното удовлетворение.

Това решение е изненадващо, тъй като наскоро Netflix изглеждаше по-прозрачна със своите статистики. През декември 2023 г. компанията пусна първия си доклад „Какво гледахме“, който разкрива кои сериали гледат абонатите.

Стрийминг услугите обикновено пазят в тайна данните за гледаемост, но стачките на сценаристичната и актьорската гилдия през 2023 г. се опитаха да направят тези цифри достъпни като част от преговорите за възнаграждения.

Решението на Netflix да спре да отчита растежа на абонатите е още по-объркващо, тъй като отчетът за печалбите в четвъртък показва, че услугата е добавила 9,33 милиона абонати през първото тримесечие на 2024 г.

Това означава, че броят на абонатите на Netflix в световен мащаб достига приблизително 270 милиона.

Сподели: