РЕГИОНИТЕ

Присъственото обучение във ВУ започва на 7 март

160views

Присъственото обучение във Великотърновския университет ще започне от 7 март, съобщи на пресконференция ректорът проф. Христо Бонджолов.

След две години обучение в електронна среда заради пандемията от COVID-19, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ възстановява присъственото обучение. За да се избегне струпване, лекциите и упражненията за бъдещите бакалаври ще бъдат в различни дни.

Изпитите за магистрите ще бъдат в електронна форма. Според графиците 1/3 от тях ще могат да продължат присъствено от седми март, а другите ще бъдат в електронна среда. Специализантите остават в онлайн среда. Във филиала на университета във Враца и в Колежа в Плевен обучението може да бъде смесено.

Притежанието на зелен сертификат не е задължително за присъствено обучение. Налични са 1000 безплатни теста за студенти, преподаватели или служители, почувствали се зле. Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани всички университетски корпуси, в 30 от залите са поставени уреди за пречистване на въздуха.

Надяваме се в края на март университетът отново да се напълни със студенти, подчерта проф. Бонджолов и допълни, че изцяло са обновени и реновирани студентските общежития, в които има 450 места за настаняване.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0