РЕГИОНИТЕ

Идентифицирани са телата на три жертви, издирва се четвърти

6.1kviews

Действията на звената на Министерството на вътрешните работи на територията на засегнатите от наводнението населени места продължават. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви, издирва се четвърти. Няма нови сигнали за изчезнали хора.

Полицейски екипи на Областната дирекция на МВР – Бургас със съдействието на служители от „Гранична полиция“ и Държавно горско стопанство – Царево регулират движението по алтернативен маршрут за пътуващите от Ахтопол в посока север. Маршрутът преминава през Ахтопол – с. Варвара – с. Бродилово – местността „Калинче“ – стабилизиран път в посока с. Изгрев – Царево.

Около 14.30 часа бе възстановена проходимостта на моста на Синеморец.

Органите на реда продължават да осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси и мародерски действия.

Компрометираният мост на къмпинг „Нестинарка“ се охранява от служители на зонално жандармерийско управление – Бургас. Техни екипи продължават да са в района на община Царево и да оказват помощ и съдействие на нуждаещи се.

Екипи на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас са на терен в с. Фазаново и с. Кости, подпомагани от доброволни формирования от Пловдив и София. Отводнителните действия в Царево, с. Лозенец и къмпинг „Оазис“ продължават.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване на последното издирвано лице. Пеши патрули извършват същата дейност по бреговата ивица.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0