МАРШРУТИ

Райският газ ще бъде забранен в Обединеното кралство до края на годината

6.4kviews

Райският газ ще бъде забранен в Обединеното кралство до края на годината, съобщи правителството. Притежаването на диазотен оксид, както е по-известно веществото, ще носи присъда от две години затвор.

Райският газ е един от най-често използваните „развлекателни“ наркотици сред младите хора. Тежката злоупотреба с него може да доведе до редица заболявания, включително увреждане на мозъка.

В момента доставките на райски газ за развлекателна употреба са забранени, но не и притежанието му. Правителството обяви плановете си за забрана на райския газ по-рано тази година, но сега изложи подробностите за промяната на закона.

В допълнение към двете години затвор за незаконно притежание, други наказания са неограничена глоба или до 14 години затвор за доставка или производство.

Здравни експерти предупредиха, че превръщането на притежанието на райски газ в престъпление може да възпира имащите нужда от медицинска помощ да я търсят в болниците. Те също така изразиха опасения, че забраната е непропорционална на размерите на вредата.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0