АФИШ

Гарет Едуардс представя “Създателят”

10.8kviews

Режисьорът на “Rogue One: История от Междузвездни войни” Гарет Едуардс за пореден път предизвиква възприятията ни за това какво е възможно в сферата на киното. На 29 септември се впускаме в приключение като никое друго с революционния филмов шедьовър “Създателят” само в кината. Дългоочакваната продукция обещава да заличи линиите между фантазията и действителността и да ни остави поразени от новаторския си сюжет и визуално зашеметяващ свят.

Действието на този научнофантастичен екшън трилър се развива в бъдеще, в което човечеството и изкуственият интелект (ИИ) се борят да живеят в хармония. Когато непокорен ИИ не се подчинява на програмирането си и нанася ядрена атака срещу хората, които са го създали, това води до оспорвана, продължаваща десетилетие война.

В този контекст закоравелият бивш агент от специалните сили Джошуа Тейлър, който скърби по изчезналата си съпруга, е вербуван да открие и убие Създателя – неуловимият архитект на усъвършенствания изкуствен интелект, разработил мистериозно оръжие, способно да сложи край на войната… и на самото човечество.

Джошуа и неговият екип от елитни агенти преминават през вражеските граници и попадат в мрачното ядро на окупираната от ИИ територия. Там се сблъскват с потресаващата истина – оръжието, което са инструктирани да унищожат, е невинно момиченце.

“Създателят” излиза в кината в точното време, когато дискусиите около изкуствения интелект стават все по-сериозни. Филмът задълбочено разглежда неясните граници между човека и машината, като изследва въпроса за идентичността, морала и последствията от това да си играеш на Бог.

Епичният трилър не само демонстрира бързия напредък на технологиите, но и разкрива уязвимостта и сложността на човешкия опит, когато се сблъсква с творения, които оспорват самата същност на това какво означава да си жив.

Ексклузивно видео зад кадър ни отвежда в дълбините на човешката изобретателност и фантазия. За пореден път ставаме свидетели на творческия гений на Гарет Едуардс и неповторимата му визия. Надникваме в мащабния проект, пленителната атмосфера на филма, която съпоставя огромни научнофантастични градски пейзажи и красиви природни гледки. Режисьорът споделя и за вдъхновението си за проекта – включително филмите, с които е израснал.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0