МАРШРУТИ

Вижте къде се намира най-големият тунел със светлини в Европа

Най-големият тунел със светлини в Европа е „Алиса в страната на чудесата“ в Ботаническата градина в Букурещ, Румъния. Тунелът е дълъг 500 метра и е украсен с над 2 милиона светодиода. Светлинните инсталации са разположени по стените и тавана на тунела и създават приказна атмосфера.

Тунелът е открит през 2017 г. и бързо се превърна в една от най-популярните туристически атракции в Букурещ. Всяка година той привлича над 1 милион посетители.

Светлинните инсталации в тунела са проектирани от румънския художник Еуген Бузеску. Те са вдъхновени от приказките на Луис Карол за Алиса в страната на чудесата. В тунела посетителите могат да видят различни персонажи от приказките, включително Алиса, Белият заек, Чеширския котарак, Лъвицата и Грифона.

Тунелът е отворен за посетители от 20 октомври до 20 март. През останалата част от годината Ботаническата градина е отворена безплатно за посещение.

Ето някои от най-забележителните светлинни инсталации в тунела:

  • Голямата гъба – тази инсталация е висока 10 метра и е украсена с различни цветове и форми.
  • Котката Чешир – тази инсталация е направена от LED ленти и създава илюзията за усмихнато лице.
  • Лъвицата и Грифонът – тези две инсталации са разположени в края на тунела и са украсени с ярки цветове.

Тунелът със светлини „Алиса в страната на чудесата“ е чудесно място за посещение, ако търсите нещо различно и вълнуващо.

Сподели: