РЕГИОНИТЕ

Времето в България до петък

3.2kviews

В неделя облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне, но в Дунавската равнина и в Източна България ще е умерен до силен. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 9° и 14°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне още. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в котловините на Югозападна България, където ще е тихо – до около 0°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

И през следващите дни до петък, ще остане сухо, с високи за декември температури. В по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но от ден в ден във все повече райони ще се образува мъгла или ниска облачност.

В четвъртък и петък над равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време, а над планинските райони ще се задържи предимно слънчево. Температурите бавно ще се понижават и в края на периода преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0