РЕГИОНИТЕ

Ветровито и облачно с валежи през следващите дни

8.9kviews

В България ще бъде ветровито и облачно с валежи през следващите дни, прогнозират синоптиците.

В петък, след временно намаление, облачността от запад отново ще се увеличи. Привечер в крайните западни райони ще завали. Вятърът ще е до умерен, в източните райони и близо до северните планински склонове временно силен и поривист от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните – между 20° и 25°.

В събота ще остане ветровито. В Западна и Централна България ще бъде облачно, с валежи, на места значителни по количество, с гръмотевици. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 14° до 19°. В източните райони валежи ще има на по-малко места и ще са предимно слаби, а температурите ще са все още високи, до 24°-25°.

В неделя вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а облачността ще се разкъса и ще намалее, в по-голямата част от страната до предимно слънчево.

През първите дни от новата седмица вятърът ще е от запад-северозапад, предимно слаб. Ще има променлива облачност, ще има и слаби валежи, в понеделник в Западна, а във вторник и сряда главно в Източна България. Температурите ще се задържат по-високи от обичайните за началото на ноември. Минималните около 10°, а максималните около 20°.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0