ЛЮБОПИТНОТО

Най-гледаните филми в света през 2023 г.

2.1kviews

Най-гледаните филми в света през 2023 г.

През 2023 г. филмовата индустрия се възстанови от пандемията на COVID-19 и публиката се завърна в кината. Ето списък на най-гледаните филми в света през 2023 г. според данните на Box Office Mojo:

  1. “Барби” (Barbie) (815 милиона долара)
  2. “Топ Гън: Маверик” (Top Gun: Maverick) (806 милиона долара)
  3. “Дюн” (Dune) (401 милиона долара)
  4. “Отвъд Спайдър-вселената” (Spider-Man: Across the Spider-Verse) (390 милиона долара)
  5. “Спайдър-Мен: В Спайди-вселената” (Spider-Man: Into the Spider-Verse) (375 милиона долара)

“Барби” е анимиран музикален филм на живо, базиран на куклата Барби. Филмът е режисиран от Грета Гервиг и в главните роли са Марго Роби, Райън Гослинг, Америка Ферера, Симу Лю, Майкъл Киърн и Алиша Вайнман. Филмът беше критично и търговско успешен, като спечели над 815 милиона долара по целия свят.

“Топ Гън: Маверик” е продължение на филма от 1986 г. “Топ Гън”. Филмът е режисиран от Джоузеф Косински и в главните роли са Том Круз, Вал Килмър, Майлс Телър, Дженифър Конъли, Джон Хем и Глен Пауъл. Филмът беше критично и търговско успешен, като спечели над 806 милиона долара по целия свят.

“Дюн” е научнофантастичен филм, базиран на едноименния роман от 1965 г. на Френк Хърбърт. Филмът е режисиран от Дени Вилньов и в главните роли са Тимоти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Джош Бролин, Стелън Скарсгорд, Хавиер Бардем и Дейв Батиста. Филмът беше критично и търговско успешен, като спечели над 401 милиона долара по целия свят.

“Отвъд Спайдър-вселената” е продължение на филма от 2018 г. “Спайдър-Мен: В Спайди-вселената”. Филмът е режисиран от Фил Лорд и Крис Милър и в главните роли са Шамейк Мур, Иман Валиани, Хейли Стайнфелд, Брайън Тайри Хенри, Ози Оздиар, Джон Малкович и Кийт Дейвид. Филмът беше критично и търговско успешен, като спечели над 390 милиона долара по целия свят.

“Спайдър-Мен: В Спайди-вселената” е анимиран музикален филм, базиран на комиксите на Marvel. Филмът е режисиран от Фил Лорд и Крис Милър и в главните роли са Шамейк Мур, Хейли Стайнфелд, Брайън Тайри Хенри, Иман Валиани, Ози Оздиар, Джейк Джонсън и Лив Тайлър. Филмът беше критично и търговско успешен, като спечели над 375 милиона долара по целия свят.

Тези филми са пример за разнообразието от филми, които са били успешни през

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0