ЛЮБОПИТНОТО

Кариерата на Адел започва в интернет

Снимка: YouTube

Адел Ларън Риз е родена на 5 май 1988 г. в Тотнъм, Северен Лондон. Тя започва да пее от ранна възраст и учи музика в гимназията. През 2006 г. тя качва няколко свои изпълнения в MySpace, които привличат вниманието на звукозаписната компания XL Recordings.

През 2008 г. Адел издава дебютния си албум „19“, който става международен хит. Албумът е номиниран за шест награди Грами и печели наградите за най-добър нов изпълнител и най-добър женски поп вокал за песента „Chasing Pavements“.

Вторият албум на Адел „21“ излиза през 2011 г. и става един от най-продаваните албуми в историята. Албумът е номиниран за 16 награди Грами и печели 6, включително наградите за албум на годината, запис на годината и песен на годината за „Rolling in the Deep“.

Третият албум на Адел „25“ излиза през 2015 г. и също става международен хит. Албумът е номиниран за 8 награди Грами и печели 3, включително наградите за албум на годината, запис на годината и най-добър женски поп вокал за песента „Hello“.

През 2021 г. Адел издава четвъртия си албум „30“. Албумът е номиниран за 6 награди Грами и печели 2, включително наградите за най-добър поп вокал за песента „Easy on Me“ и най-добър традиционен R&B вокал за песента „Hold On“.

Адел е една от най-успешните изпълнителки в света. Тя е продала над 120 милиона албума по целия свят и е спечелила множество награди, включително 15 награди Грами.

Ето някои от основните факти за кариерата на Адел:

  • Родена е на 5 май 1988 г. в Тотнъм, Северен Лондон.
  • Започва да пее от ранна възраст и учи музика в гимназията.
  • През 2006 г. качва няколко свои изпълнения в MySpace, които привличат вниманието на звукозаписната компания XL Recordings.
  • През 2008 г. издава дебютния си албум „19“, който става международен хит.
  • Вторият ѝ албум „21“ излиза през 2011 г. и става един от най-продаваните албуми в историята.
  • Третият ѝ албум „25“ излиза през 2015 г. и също става международен хит.
  • Четвъртият ѝ албум „30“ излиза през 2021 г.
  • Адел е една от най-успешните изпълнителки в света.

Сподели: